Elikkäs siis...Olin 2007-2008 lukuvuoden koululaisten iltapäiväkerhotoiminnan ohjaajana 4H:lla. Siellä askarreltiin ja tuunailtiin milloin mitäkin, mitä nyt sain päähäni :D ideoita nimittäin riitti. Työparini oli aivan silmät pyöreinä, kun heittelin ideoita, hänellä kun tuuppasi leikkaamaan tyhjää aika usein xD

Mutta tässä kuvia tuotoksistamme:

KIVIPEIKKOJA

Tämä oli ihan ensimmäinen askartelutyömme. Kävimme pihalla hakemassa erikokisia kiviä ja jokainen sai tehdä haluamansa näköisen peikon. Tässä kuvia kivipeikoista ilman hiuksia, häntiä jne. sillä en muistanut ottaa täysin valmiista peikoista kuvia :D Kiitos kuumaliiman, peikot pysyivät pystyssä, sillä erikeepperin kanssa olisi tässä mennyt ikuisuus!!

  

 

KIMBLE PELILAUTA, NAPPULAT JA NOPPA

Näin jossain tämän tekemiseen,mutten muista missä. Kimble oli suuressa suosiossa ilttiksessämme ja niinpä me sitten lasten kanssa teimme toisen, hieman suuremmassa koossa :D Pelilauta on metri kertaa metri. Minä piirsin ympyrät lautaan ja lapset maalasivat ne. Sitten keräilimme pihalta kiviä nappuloiksi ja maalasimme ne ja minä kokosin nappuloille vielä pienet rasiat. Lopuksi vielä noppa ja pelilaudan päällystäminen ja peli alkoi. Suuressa käytössä oli ja mukavaa oli pelata. Tämän kokoinen peli sopisi pienimmillekkin lapsille. :)

 

KÄSINUKKEJA

Niistä kankaista joita meillä sattui olemaan, tehtiin käsinukkeja. Hahmoja oli montaa erilaista valittavana: susi, nalle, norsu, jänis ja kissa. Suosikkina nalle. Silmiksi nappeja tai muovisilmiä.

Olen vuosien varrella huomannut, niinkuin varmaan moni muukin, että valintatehtävissä, kaverin päätöksellä on väliä. Tässäkin edellinen näki mitä kaveri valitsi niin tämä valitsi saman jne. Joissakin tehtävissä, otimmekin lapset yksitellen valitsemaan materiaalia tms. jolloin kaverin valintaa ei teinnyt ja tuli paljon laajempi skaala erinäköisiä juttuja :D

 

HALLOWEEN ASKARTELUA

Yläkuvissa koristeluista,joita tuli pöydille ja ikkunoihin.

  

Tässä vasemmassa kuvassa pukukilpailun 1-3 palkinnot. Piirsin pilttipurkkeihin lasiväreillä hämähäkin sitit ja kurpitsat, kaulaan laitoin vihreästä paperinarusta koristeet, kannet maalasin akryylimaalilla ja kirjoitin tekstit. Sisällä ässä mix karkkeja. Muille sijoille päätyneet saivat pienet lepakkokumit ja muutaman karkin.

  

Tällaisen julisteen me lasten kanssa maalasimme meidän oveen. Luuranko on jostain netin syövereistä löydetty ohje. Julisteessa myös hämähäkin seitti ja lepakoita. Tämä herrasmies otti vastaan vanhempia,jotka tulivat lapsiaan hakemaan kotiin!!

Tussitaululle teimme narusta hämähäkin seitin ja lapset saivat tehdä hämähäkit massapalloista ja askartelupunoksista.

 

Yhdellä seinällä oli halloween maisema ja yhdellä linnunpelättimien kokous.

   

 

 

JOULUASKARTELUA

Tämä juliste oli jäänyt edellisiltä ohjaajilta seuraavien käyttöön, ja me laitoimme sen joulukalenteriksi. Pusseja tehtiin 20, jokaiselle lapselle oma. Lapsille arvottiin numerot, jotka he pusseihin tekivät. Pussien arvonta suoritettiin kuitenkin päivittäin.

Käpytönttuja ja tuikkulyhtyjä

   

 

BINGO PELILAUDAT JA NAPPULAT

Lapset tykkäsivät bingosta ja siitä se ajatus sitten lähti :D Otettiin toisen ohjaajan kanssa pahvit esille ja alettiin tekemään. Eläin aiheinen bingo syntyi ja se oli kovassa käytössä.

  

 

VÄRITYSKUVAKANSIO

   

 

PÄÄSIÄISASKARTELUA

Rairuohopuput

 

 

Tipuja ja pupuja tupsutekniikalla