Tässä muutamia kuvia iltäpäiväkerholaisten ja 2 luokkalaisten kanssa tehdyistä syksyisistä kuvis- ja käsitöistä :)

Ensin koulutöitä:

"Ötökkä kaukoputkella katsoen"
Ensin piirretään ja väritetään valkoiselle paperille joku hyönteinen mahdollisimman suurena vahaliiduilla. Sitten työ laveerataan ja päälle leikataan mustasta samankokoisesta paperista keskeltä pois ympyrä ja liimataan paperi työn päälle.
 

 

"Kalat vedessä"
Tässä on ensin A4 paperi laveerattu kauttaaltaan siniseksi ja sitten samankokoinen siniseen paperiin leikattu suikaleet. Sitten sinisen paperin ehjä reuna liimataan laveeratun paperin toiseen reunaan ja suikaleita kierretään 1-2 kierrosta ja liimataan paperin toiseen reunaan kiinni,jolloin muodostuu vesi. Mitä ohuemmat suikaleet,sitä helpompi on kääntää.Lopuksi vahaliiduilla väritetty ja piirretty kaloja jotka irroitettu ja pujoteltu suikaleiden joukkoon.

 

"Syksyn sienet"
Säkkikankaasta leikattu neliö ja huovasta sienien hatut ja jalat. Huopaiset sienet ommeltu käsin etupistoin tai tikkipistoin. Lopuksi erisävyisillä vihreillä langoilla ommeltu ruoho ryijypistoilla ja vähän helpommalla muunnellulla tavalla osaamisen mukaan. Moni innostui myrkkysienestä,johtunekko siitä että mallina oli juuri kyseinen sieni.

 

"Syksyn lehdet"
Ensin ohuelle styroxlevylle piirretty/painettu kynällä lehden kuvio, joka sitten telataan valkoisella värillä kartongille. Lopuksi liimataan kaikki mustalle kartongille ja valmista :)

 

Sitten ilttistöitä:

 
"Syksyn lehdet lammikossa"
Tässä ensin valkoisella liidulla tehtiin renkaita paperille ja sitten laveerattiin kauttaaltaan siniseksi. Puun lehtiä apuna käyttäen väritettiin paperin läpi lehtien muodot ja leikattiin irti. Tämän jälkeen lehdet maalattiin lammikkoon.
 

 
 
"Syksyiset puut"
Paperiin on ensin vahaliiduilla piirretty puun runko,jonka jälkeen silkkipaperista rypistetty puun lehdet. Näistä tuli todella ihania ja hienoja ja lapsista oli mukava rutata papereita mytyiksi.